O nouă rundă de negocieri privind acordul de asociere RM-UE

 Cea de-a noua rundă de negocieri asupra Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană a avut loc astăzi, la Bruxelles, relatează Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Delegaţia RM a fost condusă de Natalia Gherman, viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, negociator-şef al Acordului de Asociere din partea RM, iar cea a UE de către Miroslav Lajcak, Director executiv pentru Europa şi Asia Centrală în cadrul Serviciului European pentru Acţiune Externă, negociator-şef din partea UE.

În cursul reuniunii au continuat negocierile asupra principiilor generale ale Acordului, precum şi ale capitolelor justiţie, libertate şi securitate, economie şi cooperarea sectorială şi financiară. De asemenea au fost trecute în revistă rezultatele rundei tehnice de negocieri privind Zona de Liber Schimb Cuprinzător şi Aprofundat RM-UE, parte componentă a Acordului de Asociere, ce s-a desfăşurat pe 18 ianuarie curent, la Chişinău.

În timpul vizitei la Bruxelles, Natalia Gherman a avut întrevederi cu Graham Watson, membru al Parlamentului European, raportor pentru Acordul de Asociere RM-UE, precum şi cu înalţi oficiali din cadrul Serviciului European pentru Acţiune Externă.

,