Dorin Chirtoacă, copreşedinte al Conferinţei Organizaţiilor Regionale şi Locale a Parteneriatului Estic

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost ales astăzi copreşedinte al Conferinţei Autorităţilor Regionale şi Locale a Parteneriatului Estic (CORLEAP). Evenimentul a avut loc în dimineaţa zilei, în cadrul reuniunii CORLEAP, care se desfăşoară în perioada 30 – 31 mai la Bruxelles, Belgia. CORLEAP reprezintă un organ de lucru pe lângă Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene, cunoscută drept „vocea autorităţilor locale la nivelul Uniunii Europene”.   

Dorin Chirtoacă a fost ales copreşedinte al CORLEAP alături de doamna Mercedes Bresso, preşedinte al Comitetului Regiunilor al UE. Primarul de Chişinău a fost ales prin consens, de reprezentanţii tuturor ţărilor din cadrul Parteneriatului Estic – Georgia, Ucraina, Belarus, Azerbaidjan şi Armenia. Mandatul lui Dorin Chirtoacă este de 6 luni, după care va fi transmis prin rotaţie către celelalte state membre ale Parteneriatului Estic.

 Este pentru prima dată când un reprezentant al Republicii Moldova e ales în fruntea acestei organizaţii. De menţionat că în luna septembrie a anului curent, la Chişinău se va desfăşura cea de-a II-a reuniune anuală a Conferinţei Autorităţilor Regionale şi Locale a Parteneriatului Estic.

,