Consultări politico-militare la Viena

Şeful Direcţiei politică de apărare şi planificarea apărării a Ministerului Apărării, a efectuat în perioada 14 – 17 noiembrie, o vizită de lucru în Austria la invitaţia omologului austriac, general maior Johann Pucher, Director al departamentului politică de securitate.

La sediul Ministerului Afacerilor Externe al Austriei, locotenent – colonelul Vladimir Ababii s-a întîlnit cu diplomaţii şi referenţii pentru statele din Caucaz şi pentru Republica Moldova. De asemenea, acesta s-a familiarizat cu activitatea Institutului Internaţional al Păcii din Viena, care este o organizaţie neguvernamentală şi non – profit.

Totodată, şeful Direcţiei politică de apărare şi planificarea apărării a participat la o serie de consultări politico – militare, desfăşurate în incinta Ministerului Federal al Apărării şi Sportului. Consultările au reunit specialişti din cadrul Departamentului politică de securitate, precum şefi de direcţii, ataşaţi militari şi protocol, politică militară, reforme şi transformări. Părţile au identificat noi domenii de cooperare, urmînd ca propunerile înaintate de reprezentantul Ministerului Apărării să fie examinate de austrieci, iar ulterior să fie incluse într-un plan anual de cooperare bilaterală.