Anatol Șalaru a avut o întrevedere cu Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România și Republica Moldova

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Șalaru a avut astăzi, 3 februarie 2012, o întrevedere cu Excelența Sa, Yacoub Yousef Hassan Al Hosni, Ambasador al Emiratelor Arabe Unite (E.A.U) în România și Republica Moldova. Cei doi oficiali au discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale şi negocierea, în acest context, a unui acord bilateral privind serviciile aeriene dintre cele două state.
Excelența Sa, domnul Yacoub Yousef Hassan Al Hosni a menționat că Emiratele Arabe Unite mizează pe relații de colaborare în domeniul economic, Republica Moldova constituind o opţiune încă neexplorată pe deplin de investitorii din E.A.U. Ambasadorul a mai adăugat că, pentru ţara sa un interes special îl prezintă aviaţia civilă şi dezvoltarea cooperării cu Republica Moldova în acest domeniu, ceea ce s-ar putea materializa prin semnarea unui Acord bilateral de servicii aeriene.
Ministrul Anatol Șalaru a confirmat necesitatea iniţierii negocierii unui asemenea acord, în scopul creării posibilității companiilor aeriene autohtone și arabe de a efectua zboruri directe dinspre/înspre Emiratele Arabe Unite. Ministrul a declarat că țările arabe sunt o destinație ce prezintă un interes deosebit pentru moldoveni, subliniind deschiderea Ministerului spre o colaborare bazată pe scopuri comune cu Emiratele în interesul cetățenilor ambelor state.
În finalul întrevederii, s-a decis crearea a unui grup de lucru din care vor face parte experţii ambelor părţi, și care urmează să se întrunească într-o ședință în scurt timp pentru a demara negocierile propriu-zise.
De asemenea, E.S. Yacoub Yousef Hassan Al Hosni şi-a arătat deschis disponibilitatea continuării relaţiilor de colaborare dintre Ambasada E.A.U. de la Bucureşti şi Ministerul Transporturilor şi Infrasructurii Drumurilor, făcîndu-i invitaţie dlui Ministru Anatol Șalaru să participe la Forumul Investițional Global organizat de Emiratele Arabe Unite (E.A.U), care urmează să se desfășoare în martie 2012, la Abu-Dhabi.
La întrevedere au mai participat dl Vlad Cebotari, directorul Autorității Aeronautice Civile și dna Marcelina Moraru, șeful Direcției relații internaționale și integrare europeană, MTID.

,