Primul hotel spațial va fi finisat în 2016

Compania rusă Orbital Technologies, a proiectat un hotel spațial pentru turiști, care va găzdui şi experimente pentru industria farmaceutică, a declarat directorul general al societăţii, Serghei Kostenko.

Orbital Technologies a anunțat în 2010 planurile pentru a lansa primul model al hotelului spaţial în 2016, informează ziare.com. Structura cu patru camere va fi construită de compania rusă Energia, specializată în rachete, şi va putea găzdui până la şapte turişti în spaţiu.

„Lucrăm de asemenea la un proiect care implică creşterea de proteine în condiţii de gravitaţie zero”, a spus Serghei Kostenko într-un interviu pentru RIA Novosti.

Serghei Kostenko a precizat că viitoarea construcţie de nave spaţiale şi hoteluri orbitale private va reduce preţul unei excursii în spatiu de la 40-60 de milioane de dolari la 15 milioane de dolari.

Serghei Kostenko a declarat: „Ne aşteptăm la aceste preţuri, de circa 15 milioane de dolari, pentru drumul dus-întors şi un sejur de 5-7 zile la hotelul spatial”.

Potrivit RTV, Space Adventures, singura companie care oferă în prezent pachete turistice spaţiale, a trimis şapte turişti pe ISS. Ultimul dintre ei, fondatorul Cirque du Soleil, a plătit circa 40 de milioane de dolari pentru o excursie de 12 zile la bordul staţiei orbitale, în octombrie 2009.

,