Lecţie de supravieţuire de la japonezi: au creat o geantă cu dublă utilizare în situaţii extreme

O geantă banală pentru cumpărături a fost transformată într-un obiect de protecţie în situaţii excepţionale.

Un obicei vechi de autoapărare şi luptă pentru supravieţuire i-a determinat pe oameni să-şi apere unele părţi ale corpului, îndeosebi capul şi faţa cu ceea de aveau la îndemână. Ideea a prins de curând o nouă aplicare practică în viaţa modernă. Astfel o geantă pe care de obicei o purtăm zilnic ar putea deveni obiectul indispensabil de autoapărare. Ea a devenit nu doar utilă,  ci şi comodă, uşoară şi flexibilă. În caz de cutremur, uragan, sau alte dezastre naturale această geantă poate fi pusă pe cap,  îndeplinind rolul de cască de protecţie.

Casca de urgenţă numită „Grappa” se pliază uşor până la dimensiunea uneo umbrele mici care poate fi purtată în altă geantă.

Pentru a fi mai utilă inventatorii au prevăzut geanta cu un fund rezistent, creat din mai multe straturi cu rol de amortizare durabil creat dintr-o spumă rezistrentă pentru a proteja capul. De asemenea este prevăzută cu o parte uşor transparentă pentru o mai bună orientare. Torţile sunt create în aşa fel  pentru a fi prinse sub barbă ca să-şi menţină poziţia pe cap fără a fi ţinută cu mâinile.

Preţul  acestei genţi este de doar 12 dolari şi deja este la căutare şi de oamenii din întreaga lume care-şi doresc o cască mereu la îndemână.

Sursa: Impact.MD