Din 1900 Terra s-a încălzit cu mai puţin de un grad celsius

Încălzirea globală este fenomenul de creștere continuă a temperaturilor medii înregistrate ale atmosferei în imediata apropiere a solului, precum și a apei oceanelor. Fenomene de încălzire globală au existat dintotdeauna în istoria Pământului, ele fiind asociate cu fenomenul cosmic de maximum solar, acestea alternând cu mici glaciațiuni terestre asociate cu fenomenul de minimum solar

Noile date ale temperaturilor globale au confirmat că Terra a avut o încălzire de 0,75 grade celsius din 1900 până în prezent. Cel mai călduros an din ultimii 161 a fost 2010, noile date urmând să fie publicate în întregime pentru a se evita o reluare a scandalului privitor la încălzirea globală.

La datele obţinute din 1850 până în 2012 au fost adăugate temperaturile înregistrate în Africa de staţiile meteo, Canada şi Rusia, unde Arcticul se încălzeşte mai rapid.

Oamenii de ştiinţă au fost acuzaţi că au „editat” temperaturile pentru a sprijini teoria încălzirii globale și din acest motiv, datele complete vor fi publicate în întregime pentru a se preveni un nou scandal cu privire la încălzirea globală.

Unul dintre cercetători, Colin Morice, a explicat modul în care au fost furnizate datele pentru studiu.
„Noul studiu aduce cea mai nouă bază de date pentru temperaturile terestre şi marine, împreună cu cele mai recente observaţii ale noastre despre cum au fost înregistrate temperaturile în apă. Acestea ne oferă o imagine clară a datelor istorice despre climatul global din ultimii 161 de ani”, a spus el.

Studiul relevă că 2010 şi 2005 au fost cei mai călduroşi din ultimii 161 de ani. Fostul studiu preciza că 1998 a fost cel mai călduros an.
S-a constatat că cei mai călduroşi 10 ani pentru care există date au fost înregistraţi în ultimii 14 ani. Motivul oferit de cercetători este încălzirea rapidă a Arcticului.

Profesorul Phil Jones a menţionat că au fost folosite de data aceasta date de la peste 400 de staţii meteo din jurul Arcticului. „Pentru ultimele cercetări am inclus observaţii de la peste 400 de staţii din Arctic, din Rusia şi Canada. Aceasta a dus la o reprezentare mai bună a ceea ce se întâmplă în regiune”, a explicat el.

Sursa: impact.md cu referire la dailymail.co.uk și mediafax.ro

,