Cea mai mare carte din lume

Cea mai mare carte din lume, aflată în Ungaria, prezintă comorile naturale ale Parcului National Aggtelek. Până acum, Guinness Book are în top la acest capitol cartea cu înălțimea de 4,18 metri, lățimea de 3,77 metri și greutatea de 1420 de kilograme, aflată în Szinpetri, Borsod din Ungaria.
O firmă din Dubai încearcă să doboare recordul deținut de ungari. Această companie vrea să realizeze o carte cu înaltimea de 5 metri, lățimea de 4 metri și greutatea de 1500 de kilograme. Paginile vor include informații despre viața profetului Mohamed și vor putea fi răsfoite de minim 4-5 oameni. Carte urmează să fie tipărită în Germania.
Proiectul este finanțat de Hatem Mustafa, reprezentantul societății de investiții financiare Masahad. El a declarat că scopul acțiunii sale este să atragă atenția asupra islamismului, acesta fiind motivul pentru care el a ales spre publicare viața Profetului  Mohamed, descrisă de savantul Abdul Aziz al-Musla. Carte va avea 420 de pagini, iar tipărirea ei va dura 9 luni.
Varga Bela, deținătorul recordului Guinness, ca răspuns la această provocare, i-a trecut prin cap să prelucreze Coranul sau Biblia, dar totuși, a renunțat la idee.  El a declarat pentru origo.hu  “Daca totuși mă hotarasc, o să fac un record de care nimeni nu se va putea apropia”.