Camera fără sunet: șederile lungi pot provoca halucinaţii

În SUA există o cameră, ce este atât de liniştită, încât devine în scurt timp de nesuportat. Timpul maxim pe care l-a petrecut cineva în „camera surdă” de la laboratoarele Orfield din Minneapolis este de 45 de minute.

Potrivit Dailymail, camera absoarbe 99.99% din sunete şi deţine recordul Guinness pentru cea mai „surdă” cameră. Camera este atât de liniştită încăt dacă stai în ea prea mult începi să ai halucinaţii.

Preşedintele şi fondatorul companiei care deţine camera, Steven Orfield, a explicat că: „Îi provocăm pe oameni să stea în cameră pe întuneric – un reporter a stat acolo pentru 45 de minute. Când este linişte, auzul se va adapta. Cu cât este mai linişte în cameră, cu atât mai multe sunete o să auzi. O să-ţi auzi inima bătând, câteodată o să-ţi auzi plămânii, stomacul. Într-o cameră surdă, tu devii sunetul”.

Camera obţine efectul de „fără sunet” prin fibre de sticlă, pereţi dubli cu armură de oţel şi pereţi groşi de ciment de 30 de centimetri.

Este o experienţă destul de dezorientantă. Orfield a explicat că este atât de dezorientantă încât trebuie neapărat să stai jos.

Potrivit Rtv, camera este folosită de companii din toată America, inclusiv NASA, pentru a testa astronauţii sau diferite alte produse.