Vlad Filat a participat la premierea oficială a echipelor învingătoare la Campionatul republican de volei masculin 2012

Prim-ministrul Vlad Filat a participat astăzi la manifestaţia dedicată premierii oficiale a echipelor învingătoare la Campionatul republican de volei masculin 2012.

La eveniment au participat şi preşedintele Comisiei pentru cultură, învăţămînt, ştiinţă, tineret, sport şi mass-media a Parlamentului RM, Chiril Lucinschi, ministrul Afacerilor Interne, Alexei ROIBU, Preşedintele Comitetului Naţional Olimpic, Nicolae Juravschi, reprezentanţi ai cluburilor de volei din republică.

Echipele cîştigătoare„Dinamo MAI” (Chişinău), „Dinamo” (Tiraspol) şi „Speranţa” (Vulcăneşti), care au ocupat locurile I, II şi III au fost premiate. De asemenea, în cadrul evenimentului, cei mai buni sportivi au fost menţionaţi cu premii speciale.

Prim-ministrul i-a felicitat pe sportivii şi antrenorii lor pentru performanţa înregistrată şi a menţionat că sportul nu are hotare, iar sportivii sînt cei care, pe parcursul ultimilor 20 de ani, nu au acceptat ca ţara noastră să fie divizată.

„Sportul este singurul domeniu care a rămas neseparat în ţara noastră. În sport nu au existat bariere administrative, conflicte şi neînţelegeri. Consider că este relevant acest rezultat în campionatul naţional la volei şi faptul, că echipele premiante sînt din oraşele Chişinău, Tiraspol şi Vulcăneşti.”, a specificat Vlad Filat.

Premierul a menţionat că acest rezultat trebuie să ne facă încrezători în succes şi să ne motiveze să muncim pentru a obţine rezultate frumoase în toate domeniile.
Vlad Filat a primit în dar o minge cu semnăturile tuturor membrilor echipei – campion republican la volei masculin 2012.