Violenţe la Varşovia între suporterii ruşi şi polonezi (foto şi video)

Steagul sovietic capturat de polonezii de la suporterii ruşi

Înaintea meciului dintre Polonia si Rusia suporterii celor două naţionale s-au batut de mai multe ori pe străzile din Varsovia.  Violenţele s-au soldat cu mai mulţi răniţi, din ambele tabere. Incidentele de marţi au constituit o adevărată “ciocnire a titanilor”, suporterii ambelor ţări fiind cunoscuţi pentru faptul că se claseaza în topul european în ceea ce priveşte organizarea luptelor de stradă, în plus polonezii păstrează o umbră de ură din istorie pentru ruşi.

Apogeul a fost atins dupa-amiaza, poliţia poloneză a întrerupt marşul a 10.000 de suporteri ai naţionalei ruse către stadion, informeaza Reuters.

Conflictele au izbucnit la scurt timp după ce suporterii ruşi au început să traverseze podul peste fluviul Vistula, flancaţi de fortele de ordine.

Gazdele, dar şi oaspeţii s-au provocat reciproc şi de aici până la bătăi în toată regula nu a mai fost decat un pas. Zeci de persoane au fost reţinute şi altele transportate de urgenţă la spital.

Partida de la Varşovia este considerata una cu grad mare de risc de către organizatori. “Istoria noastra este marcată de 400 de ani de conflict: Polonia a fost odata un imperiu precum Rusia, iar Rusia a participat la patru împărţiri ale teritoriului Poloniei. Daca adăugăm comunismul şi Al Doilea Război Mondial, lucrurile sunt extrem de complicate”, a declarat pentru Pro Sprot analistul politic rus Fedor Loukianov înainte de meciul de aseară, informează  FrontPress.ro


,