Un nou scandal de rasism în Liverpool

Liverpool se află în faţa unui nou scandal de rasism în Anglia! Fanii cormoranilor l-au jignit pe unul dintre jucătorii formaţiei Oldham Athletic în timpul meciului din Cupa Ligii câştigat de echipa lui Kenny Dalglish cu 5-1.
Liverpool se confruntă cu un nou atac cu caracter rasist. Dacă golgeterul său, uruguayanul Luis Suarez, a fost suspendat 8 meciuri fiindcă l-a făcut ”negru” pe francezul Patrice Evra, fundaşul lui Manchester United, de această dată în prim plan au apărut suporterii ”cormoranilor”.
Tom Adeyemi s-a luat la ceartă cu un suporter care stătea în primele rânduri ale tribunei. În timpul meciului din turul 4 al Cupei Angliei cu Oldham (5-1), formaţie din a 3-a ligă, aceştia l-au luat la ţintă pe Tom Adeyemi şi l-au insultat. Îmbrăcat cu tricoul lui Luis Suarez, unul a devenit mai agresiv, fiind surprins în timp ce urla furios către jucătorul de culoare: ”Eşti un negru nenorocit”. Adeyemi a mers la poliţie pentru a face o plângere, pentru că a fost deranjat de remarcile rasiste făcute de fanul lui Liverpool.
Jucătorul de 20 de ani, împrumutat la Oldham de la Norwich, a fost foarte afectat. I-au dat lacrimile şi, cum jignirile nu conteneau, a vrut să părăsească terenul. În acel moment au reacţionat fotbaliştii lui Liverpool. Steven Gerrard şi Dirt Kuyt au încercat să îl calmeze pe fotbalistul lui Oldham. Pentru a calma situaţia a intervenit şi arbitrul Neil Swarbrick care mai apoi a oprit şi meciul pentru aproximativ cinci minute. Conflictul s-a aplanat, iar partida s-a terminat fără alte incidente.
Poliţia a operat mai multe reţineri. Conducătorii ”cormoranilor” au anunţat că vor face propriile cercetări şi ”vor lua măsurile oportune”.