Trei MEDALII DE AUR şi două DE ARGINT pentru gimnastele României la Campionatele Europene

Aur şi argint pentru gimnastele României la Campionatele Europene de la Bruxelles. Sandra Izbaşa a luat aurul la sărituri, cu media de 14.866, în timp ce Cătălina Ponor a câştigat medalia de aur, iar Larisa Iordache pe cea de argint, în finală la bârnă. În finala la sol, gimnasta Larisa Iordache a câştigat medalia de aur, iar Cătălina Ponor pe cea de argint. Sâmbătă, gimnastele României au obţinut şi titlul european pe echipe la senioare, după 4 ani.

Gimnasta Larisa Iordache a fost notată cu 15.233 de puncte şi a cucerit medalia de aur, în timp ce Cătălina Ponor a fost notată cu 14.633, obţinând medalia de argint în finala la sol. Pe podium a mai urcat britanica Hannah Whelan (14.533), potrivit MEDIAFAX.

Larisa Iordache a deschis finala, fiind notată cu 15.133, cu care a ocupat locul doi. Cătălina Ponor, intens aplaudată de public, a intrat ultima în finală, exerciţiul ei fiind notat cu 15.200, performanţă care i-a adus medalia de aur. Pe podium s-a mai aflat Hannah Whelan (14.333).

Sandra Izbaşa a fost notată cu 14.900 la prima săritură şi cu 14.883 la a doua, iar cu media de 14.866 a cucerit medalia de aur. Medalia de argint i-a revenit gimnastei Oksana Şusovitina (Germania), cu 14.683, iar pe locul trei s-a clasat Giulia Steingruber (Elveţia) – 14.624.

Sandra Izbaşa a fost notată cu 14.900 la prima săritură şi cu 14.883 la a doua, iar cu media de 14.866 a cucerit medalia de aur.
Medalia de argint i-a revenit gimnastei Oksana Şusovitina (Germania), cu 14.683, iar pe locul trei s-a clasat Giulia Steingruber (Elveţia) – 14.624.

Diana Bulimar, Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache şi Raluca Haidu au câştigat medalia de aur în finala pe echipe la Campionatele Europene de gimnastică de la Bruxelles.

Româncele antrenate de Octavian Bellu şi Mariana Bitang au obţinut astfel medalia de aur după patru ani de la ultima performanţă similară.
Podiumul a fost completat de echipele Rusiei şi Italiei. În primele trei zile de competiţie, România a mai obţinut două medalii de bronz, la junioare, în concursul pe echipe şi la individual-compus, prin Andreea Munteanu.

Potrivit Rtv, până în prezent, România a cucerit opt medalii europene la Bruxelles, după cum urmează: aur pe echipe la senioare, aur la senioare sărituri (Sandra Izbaşa), argint la junioare la sărituri (Alina Stănilă), bârnă (Andreea Munteanu), sol (Silvia Zarzu), bronz la junioare, pe echipe, la individual-compus şi sol (Andreea Munteanu).

,