Sebastian Vettel a obţinut prima victorie în sezonul 2012, Marele Premiu al Bahrainului

Campionul mondial Sebastian Vettel a obținut a 22-a victorie din carieră şi prima în sezonul 2012, după ce a condus aproape în întegralitate Marele Premiu al Bahrainului.

Plecat din prima poziție a grilei de start, campionul mondial en-titre a controlat cursa de pe circuitul Sakhir și nu a avut emoții decât după al doilea pit stop, când finlandezul Kimi Raikkonen s-a apropiat amenințător la mai puțin de o secundă.

Pilotul echipei Lotus-Renault a reușit cea mai bună cursă de la revenirea în Formula 1 și la final s-a clasat pe locul secund, unul pe care l-a ratat  în urmă cu o săptămână în China, din cauza unei erori de strategie.

Potrivit ”Timpul”, francezul Romain Grosjean a completat podiumul și a adus prima dublă a sezonului pentru Lotus-Renault. Pentru pilotul care în 2011 câștiga seria GP2, podiumul din Bahrain este primul al carierei.

Surpriza plăcută a sesiunii a fost Daniel Ricciardo, poziţionat pe locul şase la volanul monopostului Toro Rosso, urmat de Romain Grosjean şi Sergio Perez. Fernando Alonso şi Paul di Resta vor pleca de pe a cinciea linie a grilei de start.

Felipe Massa a continuat parcursul modest din acest debut de sezon şi va pleca doar de pe locul 14 al grilei de start, din spatele lui Nico Hulkenberg, dar din faţa lui Bruno Senna şi Heikki Kovalainen. Marea surpriză a calificărilor a fost eliminarea lui Michael Schumacher încă din prima parte. Septuplul campion mondial va pleca de pe locul 17 al grilei de start.

,