Primul succes al Moldovei la Australian Open!

Tenismanul nostru, Radu Albot, a debutat victorios la primul său turneu de Mare Șlem. El a învins în partida de ieri cu un sportiv din Rusia, dar pentru a se califica mai are nevoie de 2 victorii.

Cel mai bun tenisman al Moldovei, Radu Albot, a jucat senzațional, mai bine ca niciodata, partida cu rusul Denis Matukevici. El a dominat autoritar pe parcursul meciului, care a durat doar 51 de minute și s-a încheiat cu victoria moldoveanului în două seturi, scor 6 la 0 si 6 la 2.
Mâine, în runda urmatoare, jucătorul în varstă de 22 de ani va întâlni un jucător din Kazahstan. Celălalt reprezentant al Moldovei la competiția din Australia, Roman Borvanov, înca mai speră la accederea în runda a doua a calificărilor de la Australian Open. Partida sa cu rusul Igor Andreev a fost întreruptă în setul secund din cauza ploii. Tenismenul moldovean a pierdut primul set cu 6 la 3 iar în cel secund este condus cu 4 la 2, fiind astfel foarte aproape de a fi eliminat din concurs.
Pentru prima dată în istoria tenisului, Moldova are doi reprezentanţi la un turneu de Mare Şlem. Pentru a se califica pe tabolul principal la Australian Open, Radu Albot si Roman Borvanov trebuie să treaca de trei tururi preliminare. În cazul unei victorii, sportivii vor accede în runda a doua a turneului de calificare, iar pe tabloul principal vor ajunge câştigătorii rundei a treia. În cazul unei evoluții reușite, Radu Albot își va spori șansele la obținerea unei cote la Jocurile Olimpice de la Londra.