O nouă victorie de senzație la Australian Open! Sorana Cîrstea s-a calificat în turul trei la Melbourne

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea al Australian Open 2012, după ce a învins-o, în trei seturi, cu scorul de 1-6, 6-2, 6-3 pe poloneza Urszula Radwanska, sora mai mică a mult mai celebrei Agnieszka. Cele două sunt bune prietene, dar asta nu a contat pe teren, unde Sorana a reuşit să revină după şocul pierderii primului act. Partida a durat 113 minute. Următoarea adversară a Soranei va fi italianca Sara Errani.
Pentru al cincilea an consecutiv pe tabloul principal la Australian Open, românca Sorana Cîrstea s-a calificat în premieră în turul al treilea. Jucătoarea din România, clasată pe locul 59 WTA, a bătut-o în trei seturi. În urma acestei victorii, are deja asigurat un cec în valoare de 54.625 de dolari.
În urma acestei victorii, Sorana Cîrstea i se alătură Monicăi Niculescu, calificată la rândul ei în turul III de la Australian Open. In turul al treilea, Cîrstea o va întâlni pe italianca Sara Errani, locul 48 în topul WTA, care a bătut-o pe rusoaica Nadia Petrova, iar Niculescu va juca împotriva numărului unu mondial, daneza Caroline Wozniacki.

Sorana (59 WTA) şi Errani (48 WTA) s-au mai întâlnit de trei ori până acum, italianca având avantaj cu 2-1 în întâlnirile directe. Sorana s-a impus cu 6-4, 6-2 la Luxembourg, în 2008, apoi Errani a câştgat următoarele două meciuri: 6-2, 6-3 la Monterrey în 2010 şi 1-6, 6-4, 6-2 anul trecut, la Marbella.

Pe tabloul de dublu, Horia Tecau si Robert Lindstedt au obținut prima victorie: 6-3, 7-6 contra cuplului Siljestrom -Zelenay.

Și Victor Hănescu rămâne în competiție, la dublu, acolo unde face pereche cu belgianul Olivier Rochus: cei doi au eliminat cuplul Marach -Peya, în trei seturi – 7-6, 4-6, 7-5.