O nouă competiţie inter-cluburi?

Liga Balcanica

În timp ce cluburile mari europene din G14 se gândesc la o competiţie a lor aparte, pentru a creşte şi mai mult veniturile din fotbal, echipele din regiunea Balcani şi Europe de Est au revenit la o idee mai veche de a crea o Ligă Balcanică. Pe data de 15 noiembrie, la iniţiativa preşedintelui clubului CSKA Sofia a avut loc o primă întâlnire a mai multor reprezentanţi de cluburi în vederea discutării posibilităţilor de creare a competiţiei date. La întrunire au participat reprezentanţi ai cluburilor din Serbia, Turcia, România, Bulgaria. De asemenea şi-au manifestat interesul pentru această competiţie cluburi din Ukraina, Rusia, Moldova, Grecia şi Cipru.
O nouă întâlnire va avea loc la Belgrad pe data de 25 noiembrie, unde se va discuta cu reprezentanţii cluburilor din Grecia şi Turcia. Întâlnirea va avea loc cu o zi înainte de marele derby local între Partizan şi Crvena Zvezda.
Liga Balcanică nu se doreşte a fi o concurentă a actualelor Liga Campionilor şi Liga Europa, ci mai degrabă o oportunitate pentru echipele care nu au reuşit să se califice în aceste două mari competiţii europene să aibă nişte meciuri tari cu adversari puternici. Liga Balcanică se preconizează să aibă un format de 32 de echipe.