Lionel Messi la al treilea Balon de Aur

Actualizare:
Lionel Messi a câştigat pentru a treia oară consecutiv Balonul de Aur. Singurii jucători care au mai câştigat 3 baloane de aur au fost Johan Cruyff, Michel Platini şi Marco Van Baste. Cel care i-a înmânat trofeul lui Messi a fost brazilianul Ronaldo. „Este o mare onoare pentru mine. Simt aceleaşi emoţii la asemenea gale. Trofeul nu îmi aparţine, ci îl dedic întregii echipe. Cu siguranţă că îl voi împărţi cu Xavi”, a spus Messi după primirea trofeului. În cadrul aceleiaşi gale, Pep Guardiola a fost desemnat cel mai bun antrenor, Sir Alex Ferguson a primit premiul pentru întreaga activitate, iar Neymar a primit premiul Puskas pentru cel mai frumos gol.
Țara în care a plecat cele mai multe ori acest trofeu este Germania. În posesia acestuia au intrat cinci jucători germani care au obținut, în total, șapte titluri de cei mai buni jucători.

AC Milan, Juventus si FC Barcelona sunt cluburile cu cele mai multe Baloane de Aur în vitrină. Fiecare club are în palmares câte opt trofee cu șase jucători diferiți.


Lionel Messi poate egala recordul lui Michel Platini! Argentinianul este favorit la câstigarea Balonului de Aur în acest an. Ceremonia de premiere va avea loc astăzi. Pentru titlul de cel mai bun jucător al planetei au mai fost nominalizați portughezul Cristiano Ronaldo și spaniolul Xavi.

Balonul de Aur 2011 va fi acordat la Zurich, într-o ceremonie care va începe la ora 20.00. Câștigătorul va fi desemnat în urma voturilor jurnaliștilor sportivi, antrenorilor și a căpitanilor echipelor naționale.