Liga Campionilor, meciurile de miercuri

Aseară s-au desfăşurat celelalte partide din etapa a 5-a din cadrul grupelor Ligii Campionilor. Vă prezentăm un mic rezumat la meciurile desfăşurate.

Grupa E
Bayer – Chelsea 2-1
Deşi s-au văzut conduşi chiar la începutul reprizei secunde, printr-un gol marcat de Drogba, cei de la Bayer au găsit forţele necesare pentru a smulge o victorie arhi-importantă în minutele de prelungire, când fundaşul central Friedriech a marcat cu capul după o centrare din corner. În urma acestei victorii germanii practic şi-au asigurat locul 1 în grupă, iar Chelsea va avea un meci foarte greu cu spaniolii de la Valencia pentru a accede mai departe în Liga Campionilor.

Valencia – Genk 7-0
Valencia a obţinut o victorie lejeră in faţa belgienilor, eroul serii fiind Soldado, care a marcat un hattrick. În urma acestei victorii şi în special datorită mulţimii de goluri marcate, Valencia se poate mulţumi cu un egal în ultima etapă din cadrul grupelor, cînd se poate mulţumi cu un egal cu goluri, pentru a accede in faza play-off a Ligii Campionilor.

Grupa F
Marseille – Olympiacos 0-1
Datorită golului marcat pe final de meci de către Fetfatzidis, grecii de la Olympiacos au intrat în calcul pentru o calificare în faza play-off a competiţiei. Celor de la Marseille le era destul un egal pentru a-şi asigura calificarea şi probabil asta le-a jucat festa, ei aflându-se practic tot meciul numai în apărare, iar portarul lor, Mandanda poate fi numit omul meciului pentru ei, căci i-a salvat în mai multe faze de la un gol ca şi primit.

Arsenal – Borusia Dortmund 2-1
Datorită dublei lui Robin van Persie, Arsenal şi-a asigurat calificarea de pe prima poziţie în următoarea etapă, fiind singura echipă engleză care şi-a rezolvat calificarea deja. Borusia în schimb se va lupta în ultimul meci cu cei de la Marseille pentru a obţine o calificare în play-offul Ligii Europa.

Grupa G
Zenit – Apoel 0-0
Surpriza actualei ediţii de Liga Campionilor, ciprioţii de la Apoel, au continuat să uimească pe toţi specialiştii, obţinând un egal la Sankt Peterburg, asigurându-şi astfel un loc în play-offul Ligii Campionilo indiferent de rezultatul ultimilor meciuri din grupă.

Shakhtar – Porto 0-2
Ucrainenii conduşi de pe bancă de Mircea Lucescu au continuat seria meciurilor decepţionale pentru fanii săi, fiind învinşi acasă, cu două goluri marcate pe final de meci, astfel fiind eliminaţi din competiţiile europene din acest sezon. Porto în schimb, în ultima etapă va avea un meci de foc acasă, în compania ruşilor de la Zenit, pentru a disputa calificarea în play-offul Ligii Campionilor sau a Ligii Europa. Zenit se poate mulţumi în acest meci şi cu un egal, ei având cu un punct mai mult faţă de portughezi.

Grupa H
Bate – Viktoria Plzen 0-1
În acest meci s-a hotărât practic cine va merge mai departe în primăvara europeană, în Liga Europa. Datorită unui gol marcat pe finalul primei reprize, de către Bakos, cehii de la Viktoria au obţinut o victorie foarte importantă pentru ei.
Milan – Barcelona 2-3
Meciul serii s-a desfăşurat la Milano, unde s-au întâlnit liderele grupei, pentru a hotărî cine va ocupa primul loc în grupă. În urma unui meci superb, cu goluri de mai mare frumuseţea, cu un joc frumos, care a ţinut captată atenţia tuturor până la finalul meciului, Barcelona s-a dovedit a fi mai puternică.