Ion Caras – noul antrenor al echipei naţionale de fotbal a Republicii Moldova

Federaţia Moldovenească de Fotbal(FMF) a anunțat astăzi, în cadrul unei Adunări a Comitetului Executiv, numele noului antrenor al naționalei Moldovei.

Ion Caras în vârstă de 61 ani originar din Drochia, a fost antrenor la Zimbru Chișinău, Costructorul Chișinău, Politehnica Chișinău și la FC Nistru Otaci. El a mai antrenat Naționala Moldovei în 1991-1992 și 1992-1997. În primul ciclu preliminar din istoria Moldovei independente, Ion Caras obținea primele 2 victorii în primele 2 meciuri: la Tbilisi cu Georgia (1-0) și acasă cu Țara Galilor (3-2). După doar 2 meciuri Moldova era lidera grupei din care mai făceau parte viitoarea campioană europeană Germania și proaspăta semifinalistă de la mondialul american Bulgaria, la final naționala Moldovei a ocupat locul 4 cu 9 puncte. În ultimul său mandat însă, Naționala Moldovei nu a  acumulat nici un punct, totuși Moldova era veriga cea mai slabă jucând în grupă cu Italia, Anglia, Polonia și Georgia.

Ion Caras a fost desemnat în această funcție după ce fostul selecționer, românul Gabi Balint nu şi-a prelungit contractul cu FMF, care a expirat la sfârșitul anului 2011. Mandatul său va fi de doi ani, cât durează campania de calificare la Cupa Mondială din anul 2014. Secunzii săi vor fi Ion Testemiţanu şi Andrian Bogdan, aceeaşi care au fost şi pentru Gabi Balint.
Deși au mai fost și alți candidați, cei mai importanți rămâneau a fi Caras și Testemițeanu. Gabi Balint ar fi optat mai mult pentru secundul său. Menționăm că și majoritatea suporterilor naționalei au fost împotriva candidaturii lui Ion Caras. Totuși, aceste păreri nu au fost suficiente pentru conducerea FMF. Echipa Impact.MD speră ca această alegere să fie cea mai bună, iar la finalul calificărilor să ne putem mândri cu echipa națională a Moldovei.

,