Fabio Capello a demisionat de la naţionala Angliei

Selecţionerul naţionalei Angliei, Fabio Capello, şi-a dat azi demisia din funcţie, după o şedinţă cu membrii Federaţiei.

Preşedintele FA, David Bernstein, l-a chemat pe Capello să dea explicaţii după declaraţiile făcute de antrenor în cazul Terry.

Italianul avusese o intervenţie la o televiziune din ţara sa natală, în care condamnase decizia FA de a-i lua banderola căpitanului naţionalei engleze, John Terry, după ce acesta a fost implicat într-un scandal rasist cu jucătorul lui QPR, Anton Ferdinand. FA a anunţat că fotbalistul lui Chelsea va fi judecat abia după Euro 2012, dar că nu va mai purta banderola Angliei.

„În cadrul unei întâlniri de peste o oră, demisia lui Fabio a fost acceptată şi el va părăsi postul de selecţioner al Angliei cu efect imediat”, se arată într-un comunicat al FA pe site-ul oficial.

Terry, în vârstă de 31 de ani, este acuzat că a adus insulte rasiste la adresa jucătorului echipei Queens Park Rangers Anton Ferdinand, la un meci de campionat din luna octombrie. El va fi judecat la 9 iulie, de un tribunal din Londra.
John Terry a mai pierdut banderola în 2010, cu puţin timp înainte de Cupa Mondială, după ce a fost acuzat că a avut o legătură amoroasă cu fosta parteneră a coechipierului din naţională, Wayne Bridge. Selecţionerul Fabio Capello i-a redat banderola în martie 2011.

Managerul lui Tottenham, Harry Redknapp, are şansele cele mai mari pentru locul lui Capello. Alte variante date de casele de pariuri sînt Roy Hodgson, Jose Mourinho, Alan Pardew, Martin O’Neill, Arsene Wenger sau Stuart Pearce.

Sursa: impact.md cu referire la gsp.ro și realitatea.ro
Sursa foto: dailymail.co.uk

,