VIDEO Un basarabean stabilit la Bruxelles a compus o baladă în memoria victimelor atentatului terorist

Ștefan Hadjiu este originar din satul Vadul lui Isac, Cahul și locuiește în inima Europei de 20 ani. Evenimentele tragice petrecute pe 22 martie l-au marcat profund, mai ales că după atâta timp trăit acolo, Bruxelles-ul i-a devenit a doua casă. Muzician fiind, compune din când în când, din placere, iar ideea acestei piese i-a venit firesc, dintr-o mare tristețe.

„Această baladă instrumentală s-a născut din multă tristețe, dar este și într-un anume fel și un protest, daca îl pot numi așa. Chitarist fiind, am compus anume pentru acest instrument și am făcut chitara uneori să țipe, iar alteori să aibă un glas dureros.” spune Ștefan Hadjiu.
Faptul că este o piesă instrumentală o face să fie accesibilă pentru toți, indiferent de limba pe care o vorbesc, crede muzicianul.

Ștefan Hadjiu a absolvit Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”. Cântă în mai multe grupuri de rock și a compus muzica pentru imnul oficial al Festivalul internaţional de folclor „Nufărul alb” care are loc la Cahul.

, ,