Vezi cît costă un bilet spre Ecuador şi cîte luni trebuie să lucrezi pentru a-l procura

Capitala Quito

După ce pe 30 noiembrie a fost semnat acordul care prevede că cetăţenii moldoveni pot circula fără viză în Ecuador, am încercat să aflăm cît ne va costa un bilet de avion pînă în Quito, capitala Ecuadorului.

De exemplu, un bilet Chişinău-Quito  pentru 5 noiembrie, de la  Air Moldova,  costă 3066 de euro cu toate taxele incluse.  Călătoria durează puţin peste 24 de ore, cu doua escale, una în Frankfurt de 1 oră şi 45 minute  şi alta în Miami de 6 ore.

În aceeaşi zi, alte companii aeriene au oferte unde preţul biletului spre Ecuador depăşeşte 3400 de euro.

Potrivit Biroului de Statistică al Republicii Moldova, în luna august 2012, salariul mediu nominal brut  a fost de 3503,6 lei . Raportându-ne la aceste cifre şi la rata oficială de schimb pentru euro, stabilită de Banca Naţională a Moldovei  pentru azi – 15 lei şi 97 bani – putem constata că un moldovean care vrea să ajungă în Ecuador trebuie să lucreze aproximativ – 14 luni, fără să facă alte cheltuieli, pentru a-şi putea procura un bilet Chişină-Quito.

Dacă alegeţi să călătoriţi din Bucureşti, veţi scoate din buzunar de două ori mai puţini bani.

De exemplu, un bilet Bucureşti-Quito, pentru 5 noiembrie, de la AIRFRANCE, costă 1445 de euro.  Peste 40 de ore, atât veţi călători până în Ecuador şi veţi face două escale, una în Paris şi cealaltă în Atlanta care va dura peste 20 de ore.

Republica Ecuador este o țară situată în partea de nord-vest a Americii de Sud. Numită Ecuador după denumirea ecuatorului în limba spaniolă, țara este străbătută într-adevăr de ecuatorul Pămîntului. În afara de parte continentală, statul administrează și Insulele Galapagos.