Veteranii vor primi câte 600 de lei cu prilejul zilei de 9 mai

Participanţii la cel de-Al Doilea Război Mondial vor primi cîte 600 de lei către cea de-a 67-a aniversare a „Victoriei asupra fascismului”.
Potrivit autorităţilor, către ziua de 9 mai 2012, invalizii şi participanţii la cel de-Al Doilea Război Mondial vor primi cîte 600 de lei. Persoanele asimilate participanţilor la conflagraţia mondială şi soţiile celor căzuţi la datorie vor beneficia de ajutor material unic în cuantum de 500 de lei din fondurile de susţinere socială a populaţiei.

Totodată, autorităţile publice locale, secţiile/direcţiile raionale de asistenţă socială şi protecţie a familiei şi organizaţiile teritoriale ale veteranilor vor organiza şi desfăşura acţiuni tematice consacrate sărbătorii de 9 mai.
Veteranii din municipiul Chişinău vor mai primi cîte 500 de lei din partea autorităţilor locale. Invalizii de război şi văduvele din Chişinău vor primi cu 100 de lei mai mult. Nina Stratulat, şef al Direcţiei social-umanitară şi relaţii interetnice a Primăriei Chişinău, a menţionat că în municipiu locuiesc circa 5000 de veterani şi văduve de război.

,