Un pasager a preluat controlul volanului înainte să se producă o tragedie!

Incidentul s-a întamplat luni pe ruta Bălți-Kiev. Autocarul cu peste 50 de pasageri pornise spre Kiev. Noaptea târziu au intrat în regiunea Vinița. L-a un moment dat șoferul și-a pierdut cunoștința, iar autobusul în plină viteză a început să iasă de pe șosea. Un tânăr care stătea mai în față a reușit să prevină un grav accident și a preluat controlul volanului, după care a oprit autocarul cu două etaje, scrie ESP, ziar din Bălți.

Din spusele unui pasager aflat în acea noapte în autocar: ”Pasagerii speriați, când au ieșit din  autocar i-au mulțumit celui care i-a salvat. Unii îl aplaudau. Atunci când a fost întrebat cum îl cheamă acesta a spus ca nu contează. Totuși e necesar să ne cunoaștem eroii, așa că am reușit să-i aflu numele, îl cheamă Oleg Grițkii, cât despre șofer, se spune că a fost un profesionist și un om bun.”

Chiar dacă pasagerii îngroziți au chemat urgent o ambulanță, șoferul nu a mai fost salvat. Bărbatul, în vârstă de 56 de ani a murit în urma unui stop cardiac. Medicii care au participat la operațiune susțin că nu au mai văzut astfel de incidente și că pasagerii s-au născut în cămașă, odată ce au fost salvați în ultimul moment și la o oră atât de târzie.
Autocarul și-a continuat drumul spre Kiev, la volan urcând cel de-al doilea șofer de pe rută.

Sursa:  esp.md, myvin.com.ua

, ,