Țigări de contrabandă, ascunse în cutii de suc şi în cozonac

Poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Albiţa, împreună cu inspectorii vamali de la Biroul Vamal Albiţa, acţionând în baza unor informaţii, au descoperit ţigări cu timbru de acciză R. Moldova ascunse în cele mai inedite locuri: în cutii de suc şi în cozonac.

În perioada 25 — 27 mai a.c., în P.T.F. Albiţa/I.J.P.F. Vaslui, pe sensul de intrare în România, pentru valorificarea unor informaţii deţinute, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrătorii vamali din P.T.F. Albiţa, a procedat la efectuarea unor controale amănunţite asupra mai multor mijloace de transport, ocazie cu care au fost descoperite 9.660 ţigarete de provenienţă R. Moldova, în valoare totală de 1.942 lei.

Metodele de ascundere a acestor produse accizabile au fost dintre cele mai diverse: în cabina şi în remorca mijocului de transport prezentat la control, în bagajele personale ale pasagerilor diverselor mijloace de transport, în colete şi, inedit, în cutii de suc şi în cozonac.

Potrivit Zdg, cei 4 cetăţeni care au încercat să introducă în ţară respectivele produse accizabile, fără să le declare şi încercând să le ascundă în diverse locaşuri din mijoacele de transport cu care s-au prezentat la controlul de frontieră, sunt de cetăţenie română şi R. Moldova şi au vârste cuprinse 24 şi 36 de ani.

Autoritatea vamală a luat măsura confiscării întregii cantităţi de ţigări şi a sancţionat persoanele în cauză cu câte o amendă contravenţională în cuantum de 5.000 lei şi, în două dintre cazuri, a dispus indisponibilizarea mijloacelor de transport până la plata amenzii.

,