Terenuri agricole lucrate cu tractoare ghidate de „GPS”

La Centrul de Perfecţionare în Domeniul Mecanizării Agriculturii a avut loc un seminar al reprezentanţilor gospodăriilor agricole din ţară în cadrul căruia au fost prezentate tractoarele „SAME DEUTS FANR”  prevăzute cu dispozitive de ghidare autonomă cu utilizarea sistemului de coordonare „GPS”. Produsele de autoghidare „Top-Con” au fost prezentate de către reprezentanţii companiei nipono-italiene cu acelaşi nume.

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, prezent la eveniment, în alocuţiunea de inaugurare a seminarului a ţinut să specifice importanţa tehnologică a inovaţiei, care vine să simplifice, dar şi să perfecţioneze munca mecanizatorilor în câmp.

„Ghidarea autonomă prin satelit a tractoarelor este utilizată deja la lucrările pe teren în ţările cu agricultură performantă, de aceia este necesar să implementăm această tehnologie şi în R. Moldova. Misiunea revine în primul rând, celor, care au înţeles rostul şi necesitatea trecerii la agricultura performantă”, a precizat ministrul agriculturii.

,