Stadion de minifotbal în Obileni pe banii guvernului georgian

Locuitorii satului Obileni din raionul Hânceşti vor putea lăuda din primăvara anului curent un minunat teren de minifotbal. Proiectul a fost iniţiat din noiembrie 2011, când Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor a desfăşurat procedura de achiziţionare a lucrărilor pentru proiectarea şi construcţia unui asemenea complex, câştigătorul fiind desemnat conform criteriului cererii ofertei de preţuri, şi anume 279 770 lei.
Ieri, pe 13 ianuarie, Serviciul de Presă al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor a făcut public un comunicat de presă, în care s-a menţionat faptul că „Guvernul Georgiei va finanţa în anul 2012 construcţia unui stadion de minifotbal în satul Obileni, raionul Hînceşti.” Conform contractului încheiat între MDRC, Ambasada Georgiei în România şi Republica Moldova şi firma de construcţii din ţara noastră, în lunile ianuarie – februarie 2012 se vor efectua lucrări de proiectare a stadionului, urmînd ca lucrările de construcţie să înceapă în primăvara anului curent.

Iniţiativa îi aparţine în exclusivitate Preşedintelui Georgiei, Mikhail Saakashvili, după ce acesta a vizitat localitatea Obileni, afectată de inundaţii puternice în iulie 2010, împreună cu alte câteva localităţi din Hânceşti.

Acţiunea aceasta nu este primul act de solidaritate faţă de Moldova, Guvernul georgian susţinând ţara noastră  şi în acea perioadă, prin finanţarea construcţiei a 9 case pentru oamenii ale căror case au fost luate de viitură.

,