Republica Moldova la Expoziţia „The London International Wine Fair”

Astăzi, la Londra, a început renumita Expoziţie Internaţională „The London International Wine Fair”, eveniment de amploare pentru promovarea sectorului viti-vinicol, care îşi va desfăşura lucrările pînă la 24 mai.
Delegaţia Republicii Moldova la Londra, condusă de Viorel Guțu, viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, participă la ceremonia oficială de deschidere a expoziţiei unde preconizează un şir de întrevederi oficiale  cu reprezentanţii instituţiilor britanice de profil.
Moldova este reprezentată printr-un stand naţional, la organizarea căruia au contribuit cunoscuţi agenţi economici din ţară, precum „Cricova”, „Fautor”, „Chateau Vartely”, „Vinăria Ţiganca” şi „Mold Nord”, pentru a promova potenţialul propriu de producţie, în vederea promovării vinurilor autohtone pe piaţa internaţională.

„The London International Wine Fair” este una dintre cele mai importante expoziţii în domeniul producţiei viti-vinicole din Europa, la care participă importatori, comercianţi, producători, şi somelieri. Forul oferă oportunităţi pentru stabilirea noilor contacte de afaceri, precum şi pentru interacţiune cu furnizorii şi producătorii de vinuri, fiind considerat  cel mai mare eveniment de acest gen în Marea Britanie, ce se califică printre primele trei expoziţii de vinuri din lume.
Ediţia din anul precedent a reunit circa 1400 de firme din 36 ţări ale lumii, printre care Franţa, Spania, Italia, Portugalia, Croaţia, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Grecia, România.

La eveniment vor fi organizate degustări, seminare, dezbateri și concursuri cu premii.

,