ACTUALIZARE Presa din Elveția oferă informații contradictorii despre moldoveanul împușcat mortal

ACTUALIZARE Celălalt moldovean dat în căutare de poliția elvețiană după incidentul de miercuri, a fost arestat. Autoritățile spun că informațiile oferite de către localnicii din regiune au ajutat la prinderea bărbatului scrie site-ul elvețian de știri www.rts.ch. Moldoveanul a fost reținut joi seara, el nu a opus rezistență arestării și nu era înarmat, mai menționează sursa citată.

Un tânăr moldovean de 24 de ani a fost ucis miercuri dimineață, în timpul unui control efectuat de poliție , în regiunea de Windstock din Elveția. Tânărul era însoțit de un alt bărbat care a fugit și nu a putut fi găsit, în ciuda amplelor operațiuni de căutare, scrie site-ul elvețian  www.lematin.ch.

Junaliștii mai titrează că cei doi ar fi comis mai multe tâlhării în timpul nopții, într-o zonă industrială din cantonul Schwyz.

Din motive încă neexplicate, poliția a tras mai multe focuri de armă, rănindu-l mortal pe tânărul de 24 de ani.  Purtătorul de cuvânt al poliției Schwyzem a declarat că moldoveanul era cunoscut oamenilor legii, pentru că anterior împotriva lui a fost emis un mandat de arestare pentru infracțiunea de ședere ilegală pe teritoriul Elveției, mai scrie sursa citată.

Deși mass-media de la noi a transmis că moldovenii erau înarmați și au deschis focul asupra polițiștilor, site-ul elvețian www.letemps.ch menționează că nu se cunoaște dacă cei doi moldoveni ar fi avut în posesia lor arme de foc.

Un alt site din Elveția www.rts.ch titreză că tânărul decedat ar fi fost dat în căutare pentru că este bănuit de  implicare într-un omor, fără a oferi detalii relevante sau declarații ale poliției.

Presa elvețiană a oferit informații contradictorii, deci nu se știe dacă polițiștii care au împușcat mortal moldoveanul au fost în legitmă apărare. Junaliștii mai spun că celălalt bărbat, care este dat în căutare, ar fi un martor cheie în ancheta pornită pe acest caz.

Din informații neoficiale am aflat că rudele tânărului care și-a pierdut viața, s-au deplasat în Elveția .

,