”Povestea apei” exprimată în desene și-a desemnat câștigătorii

Au fost premiați 20 de elevi din municipiul Chişinău, învingători ai concursului de desene „Povestea apei”, organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. Copii de la câteva instituţii de învăţământ din Moldova, precum ar fi: liceul „Mihail Berezovschi”, ,,Ginta Latină”, ,,N.Sulac”, ,,A.Mateevici”, ,,Orizont”, Gimnaziul nr. 53, Şcoala nr. 32 au participat în premieră la acest concurs internaţional de pictură.

Cei mai buni elevi care au participat la concurs au primit diplome şi bani. Tot ce au trebuit să facă acești copii talentați a fost să aleagă o idee despre apă și să o exprime în forme și culori. Aceştia au expediat o singură lucrare executată în acuarelă, pe hârtie format A4 (bloc mic de desen) sau A3 (bloc mare de desen).

Nina Vrabie, elevă a liceului Teoretic „M. Berezovschi” din Chişinău, premiantă a locului II ne-a mărturisit că a muncit şi a pictat cu mare drag desene pe tema apei, dar a fost selectată cea mai reuşită lucrare.

Cel mai de preţ cadou pentru ei, însă a fost o mini-vacanţa în România. Sejurul a durat patru zile în oraşul Piteşti, România. Copiii au vizitat mai multe destinaţii turistice printre care Cetatea Poienari, Castelul Râşnov, Castelul Bran, cât şi lăcaşul sfânt Mănăstirea Curtea de Argeş.

Excursia organizată pentru elevii din Chişinău a fost pentru mulţi din ei o experienţă unică şi de neuitat.

Evenimentul a fost organizat de către Societatea Apă Canal 2000 din Piteşti şi S.A. „Apă-Canal Chişinău”.

Simona Moaghen, şef Direcţia Relaţii cu publicul din cadrul „Apă Canal 2000 SA Pitești” a menţionat faptul că deja de mai mulţi ani există o colaborare bună cu S.A. „Apă-Canal Chişinău”. „ Anul aceste de ziua mondială a apei am organizat o expoziție de desene și având în vedere colaborarea pe care o avem, ne-am gândit că ar fi frumos să începem colaborarea și pe programul educațional”, a mai relatat Simona Moaghen, şef Direcţia Relaţii cu publicul din cadrul „Apă Canal 2000 SA Piteşti”.

Constantin Becciev, directorul general al S.A. „Apă-Canal Chişinău” a ţinut să le mulţumească colegilor de la Piteşti pentru conlucrarea destul de eficentă care durează mai bine de 6 ani şi care a dat şi rezultate pozitive.

În baza acestor colaborări eficiente şi înregistrarea rezultatelor destul de benefice, ce au permis evacuarea nămolului de la Staţia de Epurare şi a tratarea apei eficient, la 3 august 2011 a fost semnat un protocol de colaborare între municpiul Chişinău şi municipiul Piteşti. Prin urmare, în prezent, aceste două mari oraşe s-au înfrăţit, iar administraţiile fac schimb de experinţă în domeniul funcţionării organelor de administraţie publică, gospodărie comunală şi protecţia mediului ambiant.
Expoziţa este la cea de-a III-a ediţie, iar în acest an au participat circa 1000 de copii din Republica Moldova şi România.

,