Peste 5000 de copii din R. Moldova îşi vor petrece vacanţa pe litoralul românesc

Peste 5000 de copii din mai multe localităţi ale Republicii Moldova îşi vor petrece vacanţa pe litoralul românesc. Programul va demara după 10 iunie 2012 şi pe parcursul verii, grupuri a cîte 50 de copii vor petrece 10 zile în judeţul Constanţa din România. Sejurul este destinat copiilor din toate categoriile sociale, iar selecţia acestora se va face în cadrul localităţilor din R. Moldova, la nivelul consiliilor locale.

Despre organizarea şi desfăşurarea acestui program au discutat reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţul Constanţa cu 34 de femei primar din Republica Moldova, care au efectuat recent o vizită de lucru în România.

Mariana Gîju, primar al comunei Cumpăna, Constanţa şi prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Comunelor din România, a declarat pentru jurnalişti că cheltuielile legate de transportul copiilor vor fi asigurate de Republica Moldova, iar Consiliul judeţean Constanţa în parteneriat cu Agenţia Naţională de Turism vor susţine cazarea şi alimentarea copiilor. „Filiala judeţeană Constanţa a Asociaţiei Comunelor din România a cerut sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa pentru a demara acest program, a cărui grup ţintă sînt copiii din RM şi din România. Este frumos ca aceşti copii să vină să cunoască litoralul românesc”, a menţionat Gîju. Aceasta a menţionat că programul prevede ca şi copiii din România să poată petrece o vacanţă în Republica Moldova, însă nu a fost stabilit încă dacă acest lucru va putea fi realizat în acest an sau la anul viitor.

Primii copii din R. Moldova care vor beneficia de o vacanţă pe malul mării în România vor fi cei din comuna Budeşti, Chişinău.

În cadrul întrevederii, primari din cele două state au discutat şi despre posibilitatea încheierii unor parteneriate de înfrăţire între localităţi din Republica Moldova şi România, dar şi despre oferirea unui lot de carte bibliotecilor din Moldova.

Sursa foto: turism-360.ro

,