Operațune antiteroristă de amploare la Bruxelles. Ministrul Apărării :„Nu mai difuzați informații despre oprațiunile în curs”

www.7sur7.be

www.7sur7.be

Poliția și armata belgiană sunt în alertă maximă și în aceste momente desfășoră o operațiune antiteroristă în orașul Bruxelles.

Un număr important de polițisti și militari au putut fi văzuți în mai multe cartiere din capitala Belgiei, duminică seara. Surse neoficiale au declarat că are loc o oprațiune antiteroristă de amploare despre care autoritățile nu au dorit să comenteze. Localnicii spun că în cartierele luate cu asalt de forțele de ordine, cum ar fi cartierul din apropierea pieței Grande Place au putut fi auzite focuri de arma, iar în regiunea  Laeken și Wemmel au putut fi observate mai multe elicoptere care survolau zona.

După mai multe informații contradictorii apărute în presa belgiană, atât Ministrul Apărării, dar și Poliția Federală au făcut un apel insistent ca pentru securitate, mass-media să nu mai difuzeze informații despre operațiunea care este în curs de desfășurare. După acest apel mai multe insituții de presă au întrerupt transmisiunea despre operațiunea de duminică seara pe durata desfășurarii acesteia.