O educatoare de la Dondușeni a infectat 21 de copii cu tuberculoză

Educatoarea de la Dondușeni care ar fi infectat mai mulți copii cu tuberculoză acuză medicii că nu au diagnosticat-o corect. Femeia spune că inițial i s-a spus că are bronșită cronică și abia la începutul acestei luni a aflat că are altă boală. La rândul lor, medicii susțin că educatoarea și-a neglijat sănătatea și a optat pentru un tratament homeopatic.

Educatoarea în vârstă de 51 de ani, este internată in spitalul de Turberculoză din Bălți. Femeia dă vina pe medici pentru tot ce i se întâmplă.

La rândul lor, medicii susțin că după ce a fost diagnosticată cu această boală, educatoarei i s-a prescris un tratament pe carea ceasta l-a ignorat.

Deși timp de jumătate de an s-a simțit rău, educatoarea a mers la un medic homeopat care i-a administrat un tratament de inimă. Abia pe 9 aprilie, în timpul unui control obligatoriu, a aflat că are tuberculoză și nu a mai mers la serviciu. Dar a fost prea târziu pentru micuții de la grădiniță. Aceștia fuseseră deja infectați.

În prezent, copiii care au contractat tuberculoza colindă coridoarele spitalului din Dondușeni pentru analize. Ei au nevoie de un tratament profilactic.

Micuții, cu vârste cuprinse între 3 și 4 ani, nu prea înțeleg ce li se întâmplă.
Medicii precizează că nu există nici un risc de infectare. Focarul de tuberculoză de la Dondușeni a fost descoperit după ce s-a aflat despe boala educatoarei. Ca urmare 133 de copii au fost testati, iar la 21 dintre ei boala a fost confirmată.

Potrivit ProTv.md, peste două zile urmează să fie anunțate rezultatele analizelor la alți 63 de copii. Ministerul a creat o comisie care promite că va face publice toate rezultatele investigației.