Nordul R. Moldova – afectat de ploi torenţiale şi grindină

Ploile torenţiale cu grindină din noaptea trecută şi dimineaţa zilei de astăzi au adus pagube materiale importante în localităţile din trei raioane ale ţării. Diana Ţurcan, ofiţer de presă la Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE), a declarat că pagubele materiale, pentru moment, sunt estimate de comisiile speciale ale instituţiei, aflate la faţa locului.

Sursa citată a mai specificat că cele mai afectate s-au dovedit a fi satele Trebiscăuţi, Colicăuţi şi Bulboaca din raionul Briceni, unde grindina din noaptea trecută a distrus câteva sute de hectare de terenuri agricole. La ora actuală specialiştii SPCSE, în colaborare cu autorităţile locale, estimează pagubele, inclusiv din sectorul privat.

Două drumuri locale deteriorate, beciuri inundate din 4 gospodării, precum şi nămolirea unor terenuri agricole, este bilanţul prealabil al ploilor torenţiale din satul Bulboci, raionul Soroca.

Ploile torenţiale din dimineaţa zilei de astăzi au inundat şi câteva zeci de hectare de terenuri agricole din satul Sărata Galbenă, raionul Hînceşti.

Reamintim că ploile puternice însoțite de descărcări electrice și rafale de vânt vor continua și astăzi, codul galben de precipitații rămâne încă în vigoare. În această noapte vor cădea averse în toată ţara.

Sursa foto: muzicanti.wordpress.com

,