Nordul Italiei în teroarea cutremurelor. Ajutorul vine doar din mila lui Dumnezeu?!

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter, a avut loc în cursul dimineţii în nord-estul Italiei.  De data aceasta, nu se înregistrează victime şi nici daune importante. Cutremurul s-a produs la ora 4.04 în zona Belluno – Pordenone, epicentrul fiind la Barcis, provincia Friuli, la adâncimea de 7,1 kilometri, relatează Corriere della Sera.
Sute de persoane s-au speriat şi au sunat la serviciile de urgenţă, din fericire însă, nu se înregistrează victime.

Două seisme puternice produse în nord-estul Italiei pe 20 şi 29 mai(cu magnitudinea de 6 şi 5,8), s-au soldat în cu moartea a 25 de persoane, iar alţi 14.000 de oameni, printre care şi români originari din R. Moldova sau România, sunt sinistraţi.

Românii, originari din Republica Moldova şi România, se simt abandonaţi de politicieni, dar şi de presa locală. Zeci de mii dintre ei îşi continuă viaţa printre ruine, departe de ţara lor, ţară care nu le-a oferit un post de muncă cu un venit sigur pentru familiile lor, ţară care acum îşi exprimă indiferenţa…

În timpul campaniilor electorale, politicienii acordă o atenţie deosebită comunităţii de români din Italia. Promisiunile şi ajutoarele nu întârzie să apară, decât înainte de alegeri. La următoarele alegeri întrebarea cea mai incomodă va fi „Ce a-ţi făcut pentru noi în timpul cutremurelor din 2012?” şi asta pentru că oamenii au rămas fără case, cu credite la bancă şi cu durerea lăsată de indiferenţa celor care au uitat ce înseamnă cuvântul „cutremur”.

„Suntem aici de 2 săptămâni, în zona epicentrului acestor cutremure, iar la noi la ştiri, se vobeşte despre inundaţiile din India. Suntem buni numai să venim la vot, în rest, Doamne ajută!”

„Suntem disperaţi şi îndureraţi. Am rămas fără case şi cu credite în bancă, pentru care va trebui să lucram zeci de ani înainte, pentru a le achita. Durerea este, însă şi mai mare, când vezi indiferenţa demnitarilor moldoveni. Nu au făcut nimic pentru a ne da o mână de ajutor. Suntem un popor al nimănui. E trist şi dureros. Ajutorul a venit din partea unor oameni cu suflet mare, care sunt alături de noi. Nu pot să nu scriu despre dna Elena, (doar atât ne-a spus despre ea, când a fost întrebată cum se numeşte), care a achitat din contul personal un autocar, cu care au plecat acasă 30 de persoane. I-a petrecut ca pe copii săi, dându-le la drum  produse alimentare şi apă. Vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut pentru noi…”

Elena Melnic a adus apă în taberele de sinistraţi,  a achitat drumul celor care au vrut să revină în Moldova, le-a oferit o masă înainte de plecare, apă şi mâncare pentru drum. Ajutorul trebuie să vină la timpul potrivit, iar în acest caz, ajutorul autorităţilor s-a lăsat aşteptat. Adevăratul ajutor, a venit din mila lui Dumnezeu…”

3200537607 este numărul de telefon al preotului Simeon Moraru, care se ocupă cu distribuirea ajutoarelor pentru românii din această zonă. El a rezolvat problemele apărute cu consulatul, cu trimiterea concetăţenilor noştri acasă din zona afectată de cutremure.
Mai multe informaţii, articole şi detalii despre campania de colectare a ajutoarelor pentru românii sinistraţi din Italia, le puteţi găsi pe Codru.eu

,