NIT a rămas fără licenţă

Postul de televiziune procomunist, NIT, a rămas fără licență de emisie. Decizia a fost luată de Consiliul Cordonator al Audiovizualului. Decizia este una fără precedent în istoria Republicii Moldova”, scrie pe pagina oficială a companiei. Decizia a fost luată cu votul a şapte din cei nouă membri ai CCA. Împotrivă a votat Corneliu Mihalache, care a părăsit şedinţa. Un alt membru al CCA, Vitalie Tabuncic nu a fost prezent la şedinţă.

La această oră are loc ședința Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Subiectele pe ordinea de zi țin de examinarea rezultatelor monitorizării tematice a buletinelor informative ale mai multor posturi tv, inclusiv al NIT.

Postul NIT a fost criticat în repetate rânduri de actuala guvernare, fiind considerat drept un canal tv afiliat opoziției comuniste. Potrivit Unimedia, NIT a fost sancționat și de CCA din cauză că filmele difuzate în limba rusă nu aveau subtitrare, iar în rapoartele de monitorizare ale instituțiilor media, ocupă pozițiile de top la capitolul lipsa de echidistanță în tratarea și difuzarea informației.

Potrivit Timpul,  Reprezentanţi ai postului TV au declarat că vor contesta în instanţă decizia CCA.

,