Ministrul Apărării a onorat un copil din Cosăuţi pentru faptele vitejeşti

Şi-a riscat viaţa pentru a salva un câine. Aceasta e povestea unui băieţel de numai 9 ani din Cosăuţi, raionul Soroca, care a sărit recent în apele de gheaţă ale Nistrului să salveze câinele de la înec. El a primit miercuri, 29 februarie, o diplomă de apreciere din partea ministrul Apărării Vitalie Marinuţa.

Micuţul curajos, Mihai Mutoi a salvat şi acesta este un act de vitejie exprimat prnitr-o faptă reală cu riscul de a-şi pierde propria viaţă.
Ministrul Apărării l-a felicitat pe Mihai pentru curajul său excepţional şi i-a spus că în Armata Naţională cei viteji sunt la loc de cinste: „Eşti un băieţel curajos, iar diploma pe care ţi-am acordat-o astăzi este o recunoaştere a curajului şi bărbăţiei de care ai dat dovadă. Vrem să te faci mare, iar atunci când va veni timpul potrivit, te aşteptăm în Armata Naţională în calitate de ostaş”, a declarat ministrul Apărării.

Puternic emoţionat de vizita sa la sediul Ministerului Apărării, Mihai Mutoi a făcut poze împreună cu ministrul Apărării la drapelul de stat al R. Moldova. Vitalie Marinuţa l-a încurajat să stea în fotoliul de ministru al Apărării şi i-a oferit un album ilustrativ despre Armata Naţională, dar şi un colet cu dulciuri pe care să- l ia acasă.

Mihai Mutoi a devenit cunoscut la scară naţională acum două săptămâni. Pornit în pădure după lemne, a trecut pe lângă Nistru şi a auzit schelălăitul unui câine care căzuse în apă. În speranţa că va reuşi să-l scape de valurile reci ale Nistrului, acesta s-a întins pe burtă şi a încercat să apuce căţelul ca să-l arunce pe mal. Când a văzut că nu poate, s-a ridicat în picioare, iar atunci a simţit cum îi crapă gheaţa de sub picioare şi s-a prăbuşit în apă. A dat disperat din mâini ca să ajungă la mal, dar nu a reuşit.

Copilul a fost salvat în cele din urmă de câţiva bărbaţi care i-au sărit în ajutor. Băiatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul raional din Soroca cu hipotermie. Acesta a fost tratat cu succes în secţia de terapie intensivă, iar acum s-a întors în sânul familiei şi a fost supranumit „viteazul din Cosăuţi”.

,