Marșul unirii în PMAN

Mii de oameni, majoritatea în haine negre, au mărșăluit astăzi în semn de comemorare a 200 de ani de la ocuparea teritoriului dintre Prut şi Nistru de către Imperiul Rus. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Unirii, membri și simpatizanți ai PNL și Platforma Civică Acţiunea 2012.

Marşul Unirii a început la ora 13:00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, după care manifestanții au mers la Ambasada rusă, unde au aruncat în aer baloane negre. De acolo, mulțimea a mărșăluit spre Ambasada Turciei.

O anti-manifestaţie au organizat şi membrii formaţiunii Patrioţii Moldovei, care au aruncat în PMAN avioane de hârtie pe care era scris „Rusia”, „Rogozin” etc.

Potrivit Jurnal.md, la un moment dat, între cele două tabere s-au iscat niște altercații, care au fost însă repede oprite de oamenii legii. În câteva clipe, ploaia de polițiști a făcut un gard viu între unioniști și tabăra opusă.

Menţionăm că, cel mai recent Marş al Unirii organizat de Platforma Civică Acţiunea 2012 pe 25 martie, când s-au împlinit 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, s-a lăsat cu bătăi între manifestanţii unionişti şi simpatizanţii Partidului „Patrioţii Moldovei”. Spiritele s-au încins atunci, în ciuda intervenţiei oamenilor legii.

Sursa foto: jurnal.md

,