Lenin a fost DECAPITAT la Rîșcani!

Monumentul lui Lenin de la Rîșcani a rămas cu mâinile în buzunare, în ciubote, dar fără cap. Acțiunea din această noapte l-a compromis în adevăratul sens al cuvântului.

Monumentul lui Lenin amplasat în centrul orașului Rîșcani urmează a fi demolat complet. O decizie în acest semns a fost luată la 10 mai de consilierii raionului.

„Consilierii au luat această decizie, deoarece monumentul lui Lenin, care este amplasat în faţa executivului, îngrădeşte accesul spre clădire, iar terenul din apropierea sediului este în gestiunea Consiliului raional„, a declarat pentru Publika vicepreşedintele raionului Râşcani, Galina Zamurdac.  Primarul orașului, Victor Bogatico, nu a  fost de acord cu decizia consilierilor, exprimându-și intenția de a se adresa unei instanțe de judecată pentru a putea fi anulată decizia demolării.

Monumentul lui Lenin din centrul orașului Rîșcani a fost instalat în 2003 și de atunci au existat mai multe tentative de a-l demonta, din cauza cărora, membrii comuniști din consiliul raional au boicotat ședințele mai bine de jumătate de an. Iniţiativa din 10 mai a fost susţinută de 17 consilieri, din cei 27 prezenţi la şedinţă.

Demolarea a început noaptea, pentru a asigura ordinea publică.

Sursa foto: Cezar Salahor

,