La 1 mai va avea loc mitingul solidarității oamenilor muncii

Prim-ministrul Vald Filat a susținut astăzi o şedinţă cu responsabilii de organizarea mitingului solidarităţii, care va avea loc la 1 mai, de Ziua Internaţională a solidarităţii oamenilor muncii, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cu începere de la ora 10.00. 

La şedinţă au participat vicepremierul Mihai Moldovanu, ministrul Afacerilor Interne, Alexei Roibu, preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), Oleg Budza, preşedintele Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Moldova (CNPM), Leonid Cerescu.

Mitingul ce va avea loc la 1 mai este o acţiune comună a sindicatelor, patronatelor şi Guvernului Republicii Moldova. Evenimentul este autorizat.

Vlad Filat a fost informat despre mersul lucrărilor de pregătire a evenimentului. Conform informaţiei prezentate, la mitingul din PMAN vor participa oameni din toate raioanele ţării.

Vlad Filat a menționat că “Ziua de 1 mai este Ziua solidarităţii oamenilor muncii, de aceea, evenimentele care vor avea loc trebuie să fie orientate spre oamenii care muncesc, dar nu să aibă conţinut politic. Evenimentele politice pot fi organizate în oricare altă zi”.

În cadrul şedinţei s-a discutat despre necesitatea asigurării tuturor condiţiilor necesare pentru participanţii la acţiune, avînd în vedere şi temperaturile înalte care vor fi înregistrate în ziua de mîine.

Prim-ministrul a solicitat Ministerului Afacerilor Interne şi altor structuri responsabile de organizarea evenimentului să depună toate eforturile pentru buna desfăşurare a acestuia.

În aceeaşi zi, în centru capitalei va fi organizat şi un festival de muzică cu genericul “Pace! Muncă! Mai!”. La acest festival de muzică vor evolua renumiţi interpreţi autohtoni şi colective de dansuri, precum Ansamblul Naţional Academic de Dansuri Populare “Joc”, formaţia “Catharsis”, Doiniţa Gherman, Iurie Sadovnic, Laurenţiu Popescu şi alţii.

,