FOTO Vezi ce au mâncat americanii de Ziua Recunoștinței

Americanii sărbătoresc în ultima zi de joi a lunii noiembrie Ziua Recunoștinței.  Este o sărbătoare a familiei.Este ziua în care se mulțumește lui Dumnezeu pentru bogăția recoltei din acel an, pentru bucatele de pe masă și pentru faptul că familia a reușit să se adune din nou.

Curcanul, plăcinta cu dovleac sau piureul de cartofi sunt printre preparatele tradiționale de Ziua Recunostinței.

Deși noi, moldovenii ne laudăm de câte ori avem ocazia că am fi „campioni” la mesele îmbelșugate de sărbători, se pare că nici americanii nu se lasă mai prejos. Pe lângă tradiționalul curcan copt care nu lipsește de la nicio cină în acestă zi,  locuitorii Americii obișnuiesc să  pună pe masă fel de fel de bucate, practic egalându-ne la capitolul „mese pline cu bunătățuri de sărbători”.

De ziua Recunoștinței în America nu se muncește, este zi oficială liberă, la fel ca și ziua de vineri ce-i urmează. Sunt patru zile libere, patru zile de weekend  pentru cei mai norocoși, perioadă de călătorii și vizite în care familia se reîntregește. Ziua Recunoștinței este una dintre cele mai populare perioade în care se călătorește.

Vă prezentăm mai jos o galerie foto cu masa de Ziua Recunoștinței a mai multor amercani.

1 2 3 4 5

sursa foto: instagram.com