Expoziţie şcolară deosebită la Mereni (Foto)

Copiii sunt bucuria şi speranţa noastră, ei reflectă viitorul societăţii în care trăim. Perioada de creştere şi dezvoltare psihologică este foarte importantă pentru făurirea unui caracter puternic şi valoros, de aceea  trebuie să cultivăm preocupări sănătoase în sufletele tinerilor de azi. Grija pentru tânăra generaţie ne va ajuta să avem adevărate personalităţi.

Liceul „Emil Nicula” din satul Mereni a găzduit astăzi o expoziţie neobişnuită. Câţiva elevi talentaţi au hotărât să-şi învingă emoţiile şi să arate lumii rodul pasiunilor lor.  Ei au prezentat o serie de lucrări deosebite –rezultat al imaginaţiei bogate. Interesant este faptul că lucrările nu au fost realizate la ore sau în cadrul unor cercuri şcolare, ci acasă, fără îndrumarea unui profesor.

Ceban Mihaela, elevă în clasa a VIII-a, a prezentat colecţia proprie de fluturi brodaţi. Mihaela ne-a mărturisit că pasiunea a moştenit-o de la mama sa. Schemele le ia din reviste, apoi timp de o săptămână alocă cam 3 ore pe zi pentru o singură lucrare. Perfecţionistă din fire se linişteşte doar atunci când fluturaşul e similar celui real.

 

 

 

Platon Alexandru, clasa a XI-a, a uimit vizitatorii printr-o serie de desene originale. Toţi oaspeţii liceului erau convinşi că băiatul urmează cursuri speciale, dar el a infirmat acest lucru. „Nu am fost niciodată la o şcoală de arte, însă îmi place foarte mult să desenez, în special grafică şi stil gotic. Mă inspiră muzica şi zgomotul, nu suport liniştea. Încep de la un punct, apoi creez, niciodată nu ştiu care va fi rezultatul final.„, ne-a spus elevul.  Lui Alexandru îi place foarte mult combinaţia alb-negru, nu este un adept al culorilor. Vizitatorii au fost încântaţi de lucrări şi l-au sfătuit pe tânăr să-şi valorifice talentul.

 

Emil Cucereanu, elev în clasa a VII-a, a pregătit timp de un an o colecţie de origami. De la pinguini la brăduţi şi cutii pentru cadouri, de la oameni la frumoase figurine colorate, toate au prins contur sub mâinile răbdătoare ale băiatului. Totul a început acum aproximativ un an când Emil a încercat să realizeze un model de pe internet, apoi încă unul şi tot aşa până  a descoperit o activitate care îi place imens. Acum copilul foloseşte orice clipă liberă pentru a-şi crea o lume de hârtie şi culoare.

 

 

Daniela Costin, clasa a X-a, este şi ea pasionată de origami, anume modalitatea paper craft. Ea crează diferite animăluţe doar cu ajutorul hârtiei. Şi-a descoperit pasiunea acum un an şi de atunci  nu încetează să se perfecţioneze realizând lucrări tot mai complicate. Daniela ne-a spus că acesta este remediul perfect după o zi obositoare de studiu.

 

 

 

Violeta Lungu, clasa aXII-a, desenează de când se ştie. Este pasionată de grafică, adoră să deseneze în alb-negru. Mintea fetei e plină de forme şi linii pe care le aranjează în compoziţii extraordinare. Violeata nu-şi poate imagina viaţa fără artă şi intenţionează să urmeze o facultate în domeniu.

 

 

 

 

Andrei Rabei, clasa a VII-a,  a impresionat prin 4 machete unice. El a hotărât să imortalizeze biserica din localitate, cetatea Soroca, naşterea şi răstignirea lui Iisus Hristos. „Mă inspir din religia creştin-ortodoxă. Îmi plac obiectele mici şi pentru a le face utilizez ciment, nisip, plastelină, pietre şi ghips.”, a spus Andrei.

 

 

 

Expoziţia a fost vizitată de elevi, profesori din întreg raionul Anenii Noi şi alţi iubitori de frumos. Vizitatorii s-au arătat încântaţi şi au insistat să-i cunoască şi să le pună întrebări micilor artişti.

Sursa: Impact.md

,