Expoziţia Naţională „Fabricat în Moldova” se desfăşoară în perioada 31 ianuarie-4 februarie 2012 la CIE “Moldexpo

Ediţia a XI-a a Expoziţiei Naţionale „Fabricat în Moldova”, este organizată sub patronajul Guvernului Republicii Moldova. La eveniment participă agenţi economici din diferite ramuri ale economiei naţionale: industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, industria uşoară, utilaje, tehnică şi aparataje, precum şi instituţii de cercetări ştiinţifice, meşteri populari etc. Spaţiul expoziţional constituie peste 1600 m.p.

Programul include 7 seminare despre marketing, comerţul cu Uniunea Europeană, înregistrarea mărcilor comerciale, asigurările sociale etc., precum şi 5 prezentări de companii.

În cadrul expoziţiei va fi organizat Tîrgul locurilor de muncă, unde peste 20 de agenţi economici vor propune oferte de angajare. Pe data de 2 februarie, va fi decernat premiul „Marca comercială a anului 2011”, concurs, la care participă 86 de proiecte.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Gheorghe Cucu a spus că această expoziţie se doreşte a fi o arenă a discuţiilor privind reuşitele economice a anului precedent, precum şi de stabilire a planurilor pentru 2012.

„Expoziţia „Fabricat în Moldova” este un barometru al mediului de afaceri din Republica Moldova, iar la ediţia din acest an participă peste 300 de companii”, a precizat Gheorghe CUCU.

Premierul Vlad Filat a participat şi el la ceremonia de deschidere a expoziţiei, menţionând că obiectivul principal nu este atît prezentarea produselor, cît oferirea posibilităţii pentru ca producătorii să se întîlnească cu alţi oameni de afaceri, în special din străinătate, pentru a stabili noi contacte şi parteneriate. El a vizitat stand-urile producătorilor moldoveni şi a gustat mai multe produse.

„În anul 2011, Republica Moldova a înregistrat o creştere economică bună, în mare parte datorită majorării exporturilor”, a spus Vlad Filat.

,