Există copii care cunosc durerea sub toate formele. Nu fi indiferent!

“Există copii care cunosc durerea sub toate formele: jucăriile dor, mersul ustură, muzica zgârâie, mâncarea doare, topoganul răneste, hainele jenează. Sunt puțini, însă durerea lor e imensă. Sunt izolați, vulnerabili, incurabili.”

Acestea sunt cuvintele unui spot publicitar creat cu scopul de a obtine fonduri pentru sprijinul copiilor bolnavi de epidermoliza buloasa, o boala genetică rară, care se manifestă printr-o fragilitate deosebită a pielii, de la cele mai mici traume apar leziuni.

Boala debutează în primele luni de la naștere prin apariția de bule și eroziuni ale pielii și mucoaselor, la început pe mâin și pe picioare, apoi pe tot corpul. În timp, boala afectează întreg organismul, cauzând probleme grave de alimentatie și respirație.

Pe 28 septembrie, între orele 12:00-16:00, în Gradina Publica Ștefan cel Mare, va avea loc târgul ONG-urilor din care face parte Asociatia ,,Debra” creată de Eugen Brad, ce prezintă copiii bolnavi de ,,Epidermoliza Buloasa” evenimentul va fi sustinut de interpretii: Adrian Ursu, Xenia Suruceanu, Irina Remeș, Andi, Denis Latisev, Diana Grigor, Tatiana Spinu, Alina Dabija, Irina Ceban, Stela Botan, Sergiu Caruntu, Duet Samir& Maxim, Evelina Virlan, împreună cu Grigor Diana, Iryna Ceban, Alina Dabija, Serge Caruntu și Andi Banica.

Nu există un tratament care să vindece această boala. Tot ce se poate face este sa se administreze medicamente care sa prevină agravarea bolii. Medicamente, alimentația cu suplimente nutritive și pansmentele sunt foarte scumpe. Trebuie prevenite infectiile, prin ingrijirea atentă a pielii și a rănilor, iar alimentatia trebuie să includa neapărat suplimente nutritive.

Orgnizatorii îi invită pe toți la concertul extrordinar în speranța colectării fondurilor necesare pentru suportul celor mult mai triști și suferinzi.

,