După faptă și răsplată: Câțiva tâlhari au fost reținuți de poliție și riscă pedeapsa cu închisoarea

Poliția a reținut un grup de persoane, suspectate de săvârşirea unei tâlhării. Este vorba despre trei persoane de gen masculin, originari din raionul Vulcăneşti, cu vârsta de 18, 19 şi 24 de ani, doi dintre ei anterior judecaţi pentru comiterea unor infracţiuni similare.

Ca urmare a unui complex de acțiuni operative de investigație, angajații Direcției poliție criminală a Direcției generale servicii operative din cadrul Departamentului de poliție al Ministerului Afacerilor Interne au documentat un atac tâlhăresc asupra unei familii. Incidentul a avut loc în seara zile de 09 martie curent în satul Cişmichioi, raionul Vulcăneşti.

Tinerii au acționat mascați, maltratând soţii de 65 şi 63 de ani, iar fiicei acestora, de 33 de ani, i-au legat mâinile cu un fir electric, după care au sustras 4300 euro, 205 dolari SUA şi 300 grivne.

Imediat, referitor la infracțiunea în cauză, au fost orientate toate comisariatele de poliţie. Grație măsurilor întreprinse, oamenii legii au reușit la 26 aprilie să-i identifice și să-i reţină pe cei trei suspecţi.

Tipii sunt cercetați penal în baza art. 188 al. 3 Cod Penal al RM „Tâlhăria”. Potrivit legislației, persoanele culpabile de comiterea unor asemenea fărădelegi, riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 13 ani.