Doi fraţi din Şuri, raionul Drochia au fost reţinuţi pentru o crimă din răzbunare

Doi frați din raionul Drochia sunt cercetați pentru „Tentativă de omor”. Tinerii, în vârstă de 22 și 20 de ani, au fost implicați sâmbătă, 18 februarie, 2012, întrun conflict din satul de baștină Șuri.
Unitatea de gardă a Comisariatului de poliție din raionul Drochia, a fost anunțață telefonic despre acest caz în aceeași seară, deplasându-se imediat la fața locului.
Odată ajunşi, ofițerii grupului operativ al CPR Drochia, au stabilit că patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, s-au luat la ceartă chiar în mijlocul localității. După un șir de replici și pumni, frații reţinuţi au pus mâna pe câte un cuțit, luat din sala de ceremonii situată în preajmă și i-au înjunghiat pe consătenii cu care se certau. Victimele au primit mai multe lovituri în regiunea abdomenului, mâinilor, cutiei toracice. Unul dintre tineri (cel de 18 ani) a decedat în drum spre spital, iar cel de-al doilea s-a ales cu diverse leziuni corporale grave.
Potrivit cercetărilor poliției conflictul s-a iscat în urma unui conflict mai vechi, unul dintre frați fiind și anterior agresat de victime.
Actualmente, suspecții se află în arest preventiv, fiind cercetați penal în baza art. 27, 145 Cod Penal al Republicii Moldova „Tentativă de omor”. Potrivit legislației, pentru comiterea unei asemenea fărădelegi suspecții riscă până la 25 ani de închisoare.

,