Doi bărbați au fost reţinuţi pentru act de huliganism, într-o parcare din centrul capitalei

La data de 29 aprilie, la ora 16:30, un bărbat în vârstă de 31 de ani, a sesizat Unitatea de gardă a Comisariatului de poliţie din sectorul Centru al capitei, precum că ar fi fost agresat în parcarea unui centru comercial.

Potrivit declaraţiilor victimei, acesta se întrorcea spre automobilul parcat, împreună cu soţia sa şi cei doi copii minori ai lor. La automobil, însă, aceştia erau aşteptaţi de doi bărbaţi, care, fără niciun motiv, le-au aplicat lovituri cu pumnii peste faţă şi abdomen, în prezenţa copiilor (victime au fost doar bărbatul şi soţia sa). După incident, bănuiţii au urcat într-o maşină şi au părăsit locul.

Pe cazul dat a fost iniţiată o procedură penală, în baza art. 287, al. 2, lit. B) Cod Penal al RM – Huliganism.
Bărbatul agresat a oferit detalii referitoare la automobilul acestora iar cu ajutorul camerelor de supraveghere a fost posibilă identificarea agresorilor.

Deja astăzi, un bărbat, în vârstă de 34 de ani, domiciliat în localitatea Caracu (Hânceşti) a fost reţinut pentru 72 de ore. Câteva ore mai târziu, în capitală, a fost reţinut şi cel de-al doilea bănuit, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, domiciliat la Sipoteni (Călăraşi).

Dacă vina acestora va fi demonstrată în instanţă, ei riscă pedeapsă cu amendă între 8000 şi 20000 lei sau privaţiune de libertate pe un termen de până la 5 ani.