Directorul „Artico” – Aurelia Hîncu a fost demisă

Ministrul Educației, Mihai Șleahtițchi, a semnat un ordin de demisie pentru Directorul Centrului Republican pentru Copii şi Tineret (CRCT) „Artico”, Aurelia Hâncu.

Şleahtiţchi a precizat şi unele cauze importante: „Ea nu a fost de găsit. A plecat în concediu fără să anunțe conducerea ministerului. Acum nu este de găsit nici telefonic și orice încercare de a intra cu ea în contact nu a dat niciun rezultat. La „Artico” s-a creat o atmosferă de nesuportat. Zilnic primim scrisori semnate de colaboratorii acestei instituții despre situația de acolo. Am instituit un grup de lucru care a studiat aceste scrisori. Aceste și alte chestiuni ne-au făcut să emitem acest ordin”.

Ministrul Educației a mai spus că în curând va fi anunțat concurs pentru un nou director la Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „Artico”.

Aurelia Hâncu a intrat în atenția opiniei publice după ce o înregistrare audio postată pe internet demonstra cum directoarea impune profesorii, în cadrul unei ședințe, să strângă bani de la părinți.

În 2008-2009 Hâncu a fost protejată de Voronin personal, între 2009-2010 a fost protejată de Serafim Urechean, ulterior, în 2010-2011, de Vladimir Plahotniuc, iar din septembrie 2011 Hâncu ar fi căutat din nou protecție politică la Voronin.

Sursa: impact.md cu referire la jurnal.md

,