Consilierii din Cahul susțin organizarea referendumului privind aderarea la Uniunea Vamală Euro-Asiatică

Consilierii orașului Cahul au luat o poziție oficială în ceea ce privește organizarea referendumului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Decizia a fost primită în cadrul ședinței Consiliului orășănesc Cahul din  18 septembrie, cu  votul majorității comuniste scrie www.ziuadeazi.md

Raportor la acest subiect a fost consilierul PCRM, avocatul, Vasile Vanţevici care a motivat necesitatea adoptării acestei decizii prin asigurarea dreptului la petiţionare organizaţiilor care au venit cu petiţii către Consiliul orăşenesc, drept prevăzut şi de Constituţia Republicii Moldova.

Totodată, Consiliul orăşenesc a decis că „… insistă asupra petrecerii referendumului susnumit” şi că „Se expediază, după competenţă, Parlamentului Republicii Moldova petiţiile organizaţiilor obşteşti privind organizarea referendumului… ”.

Pentru adoptarea acestei decizii au votat 15 consilieri PCRM, cei doi consilieri liberali au fost împotrivă iar reprezentanţii PDM s-au abţinut.

Fracţiunea PLDM, compusă din 5 consilieri, nu a fost prezentă la şedinţă. Ei au înaintat o declaraţie prin care condamnă acţiunile din ultima perioadă a majorităţii din Consiliul orăşenesc.

Amintim că anterior Consiliul Municipal Bălți a solicitat printr-un demers adresat Comisiei Electorale Centrale, aprobarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Euro-Asiatică.

foto: www.adevarul.ro